Ammattikeittiöiden osaajat kohtaavat monenlaisia haasteita. Tämän vuoden aikana työhön vaikuttaa mm. paine raaka-aineiden hinnannoususta. Päättäjien huolena ovat paisuneet kustannukset ja kuinka muutokset vaikuttavat onnistumiseen lyhyellä ja pitkällä tähtäimellä. Mihin hankinnoissa pitää varautua? Miten keittiössä ja puhtaanapidossa osataan ennakoida tulevia aikoja? Loppuuko rahat? Mistä lisää? On mahdollista, että säästämisen paineet ja mahdollinen elintason muuttuminen vaikuttaa myös työntekijöiden jaksamiseen ja motivaatioon.
Suomalaispariskunta Thomas ja Saara Pahlberg innostui luonnonmukaisista viineistä vuonna 2014 – ja sillä tiellä ollaan edelleen. Aikaisemmin Italiassa, tällä hetkellä Ranskassa asuva pariskunta oli aina pitänyt Välimeren viinikulttuurista, mutta kun kohdalle osui italialaisia luonnonviinejä, se oli rakkautta ensikulauksella.
Suomalaisten panimojen valmistamien juomien kotimaanmyynti laski huhti-kesäkuussa. Verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan alkoholia sisältävien juomien eli oluen, siiderin ja lonkeron kotimaanmyynti väheni huhtikesäkuussa kolme prosenttia. Virvoitusjuomia juotiin yhtä paljon, vain kivennäisvesien myynti kasvoi hieman.
Suomalaiset erikoistuotteet kiinnostavat yhä enemmän maailmalla, ja kotimaan markkinoilla näkyvät kansainväliset trendit yhä nopeammalla aikataululla. Miten HoReCa alan yritys voi vastata kysyntään ja järjestää sujuvasti viennin ja tuonnin kuljetukset Euroopasta tai kauempaa?
Jacobs Cafitesse-laitteilla voidaan valmistaa kysynnän mukaan nopeasti suuria määriä jatkuvasti tuoretta kahvia. Liikkuva kahviasema vastaa festivaalien tarpeisiin. Aromikkaan kahvin salaisuus on oikeanlainen valmistustekniikka.
"Oikeudenmukaisuuden pitäisi näkyä nykyistä paremmin myös virvoitusjuomien verotuksessa"
Panimoliitto sai ärhäkkään ja sanavalmiin vetäjän, kun ex-meppi Riikka Pakarinen aloitti toimitusjohtajana vuoden alussa. Pakarinen kertoo, että ensimmäinen puoli vuotta on ollut sopivan kiireistä: oppimista on ollut paljon, etenkin henkilölle, joka ei tunne kotimaista elintarvikealaa entuudestaan kovin hyvin.
Carpe Diem Kombucha -juomat muuttavat teeajat.
Taneli Lehtonen helsinkiläisestä Ravintola Murusta voitti Trophée Laroche The Best Sommelier of Finland 2019 -kilpailun maanantaina 13. toukokuuta Helsingin Wanhassa Satamassa
Noita tekee taikojaan Fiskarsin Ruukissa. Noita Winery, ensimmäinen suomalainen urban winery -viinintekijä, sai ensimmäiset tuotteensa - valkoviinin ja punaviinin - markkinoille tammikuussa 2019.
Ranskalainen Champagnen maakunta käytännössä tyhjenee toukokuussa, kun Grand Champagne -tapahtuma avaa ovensa 9.5.2019 Vanhalla Ylioppilastalolla. Kolmipäiväisen tapahtuman aikana 70 samppanjataloa näyttäytyy lähes 300 samppanjan voimin. "Mukana on tänä vuonna ennätysmäärä uusia samppanjataloja", kertoo yksi tapahtuman perustajista, Taru From Ceesta Oy:stä.
Vastuullisuus on yhä kasvava käsite kulutuksessa. Se on yritysten selkeä pyrkimys ja vaikuttaa kuluttajien ostopäätökseen huomattavissa määrin. Kahvi- ja paahtimoyhdistyksen asiamies Marleena Tanhuanpää painottaa kahviteollisuuden näkökulmasta tekoja ja toimintaa, mutta myös sanojen merkitystä. Kaiken kerrotun on oltava totta, oli kyse kahvin alkuperästä, vastuullisuustoimista tai mistä tahansa.
Gastro Helsinki, alan tärkein ja mielenkiintoisin tapahtuma, alkaa muutaman viikon päästä Messukeskuksessa Helsingissä. Tärkein uudistus alan ammattilaiselle on Gastron muuttuminen aksuttomaksi. Gastro Helsinkiin voi siis rekisteröityä kävijäksi ilman kutsukorttia ja lompakkoa: alan ammattilaisuus tarkistetaan sisäänkäynnillä. Samalla vaivalla voi rekisteröidä tapahtumaan myös kollegansa ja vierailla Gastrossa vaikkapa kaikkina kolmena päivänä.
Kaikista suurtalouskäyttöön tarkoitetuista Moccamaster-keittimistä löytyy malli, joka voidaan kytkeä vesijohtoverkkoon, jolloin laite täyttää vesisäiliönsä napin painalluksella.
Kahvilla on kulttuurissamme keskeinen rooli. Siitä huolimatta suurin osa kahvista juodaan kuitenkin kotona suodatinkahvina. Kahviloissa tai ulkona nautittu kupillinen erikoiskahvia on pieni, mutta samalla kasvava siivu suomalaista kahvikulttuuria.
Automatiikka yleistyy ammattikeittiöiden laitteissa
Ruokatilojen puhtaanpitoa valvotaan suunnitelmallisesti
Frankfurtin Ambiente esitteli HoReCan uusia tuulia
Erikieliset hygieniapassitestit ja koulutukset varmistavat työntekijöiden elintarvikehygienian osaamisen
Ajankohtaista Finnkaihtimelta
Hyvin suunniteltu keittiö on turvallinen ja toimiva
Paikallinen riista on lähiruokaa parhaimmillaan
Uusia makuja Suomen luonnosta
Vain ihan pikkuisen keliakia?
Arvostettuna osaajana muutoksessa – Ateria 8.11.
Uusi ympäristöystävällisempi suojakäsinesarja markkinoille
Helsingin keskustan maamerkki - Uudistettu Solo Sokos Hotel Torni
Maailmalla vietetyt vuodet kirkastivat visiota
Suomen suurin vessa on nyt myös vihrein
Tarjoilija, tuokaa pöytään valon pisaroita
Suomalainen asiakaspalvelu on vientivaltti
Terveisiä New Yorkista!
Ravintolan rooli vuokralaisena
Kun musiikki on kuningas
Hävikkihankkeesta jatkuvaan kehittämiseen
HoReCa myrskyn silmässä
Kestävästi herkullinen
Ambienten ajatusleikki
Valmiina vastuuseen?
Ruista ranteessa, sata lasissa
Winter is coming
Kuin herran kukkarossa
Ruokahävikki on lose-lose
Lisää asiakaspaikkoja terassille
Outdoor living
Vinkit parempaan kahviin ja teehen vuoden innostavimmasta tapahtumasta
Siivouspalvelusta strateginen kumppani?
La Preferida Hominy - Valkoinen maissi
Pidennä terassin käyttöaikaa
Hummus on niin ymmus!
Lahjakorttikauppa tuo lisää myyntiä ravintoloihin
Hellmann's - majoneesien ykkönen
Valitse oikea kerma oikeaan käyttötarkoitukseen
Teeajat muuttuvat!
Mission Punajuuritortilla 30cm
JEPO-peruna on ilmastoystävällinen valinta
SAGA helpottaa keittiön arkea
Keittiö on täynnä kiirettä ja teräviä veitsiä
Gyoza - Japanilaiset dumplingit lähellä tuotettuina
Fiblon on vastuunsa tunteva mestarikierrättäjä
Jääkiekon liiga starttaa 8. syyskuuta - Oletko valmis?
Cafitesse excellence - Kahvikoneesta kätevästi myös kuuma maito
Tcpos - Joustava kassajärjestelmä haastaviin myyntiympäristöihin
Baristainistitute.com kokoaa baristat yhteen
Panosta laatuun ja hallinnoi hävikkiä - Rollfoodsin pakasteleivonnaisilla
Uudet käyttövalmiit vegeproteiinituotteet!
Anuga 2017 -messuilla painopiste on liiketoiminnassa
Ateriassa kohtaavat julkisen ruokapalvelun ja sopimusruokailun asiantuntijat eri puolilta suomea.
Suomalainen keksintö Topbox- moduuli lähtee euroopan markkinoille
Ergonomiset ja urheilulliset työjalkineet
Terassit hyötykäyttöön
Uudet tuulet puhaltavat
Cafitesse on nyt Jacobs cafitesse
Finnpos, käyttäjäystävällisiä ratkaisuja ravintoloille
Kuluttajat haluavat vastuullisten tuotteiden näkyvän
Suuniteltu heille, jotka odottavat tapahtumilta vähän enemmän
Rakastu vegaanimajoon
Vuoden kahvit ja kahvivaikuttajat valitaan Pohjois-euroopan suurimmilta kahvifestareilta
Ulkoterassit käyttöön
Finpossille uusi brändi: Open
Arkea ja juhlaa jo 40 vuotta
Pääsiäisen ideat ammattilaisille
Ulkomaan logistiikka suomalaisen kumppanin avulla
Luomu hampurilaissämpylät
Hämeenlinnassa tehdään tulevaisuutta
Herkulliset kirjolohipyörykät ovat varma ja helppo valinta!
Auringonsuojaus kuntoon
Täyden kympin tuote
Finnpos tuo parempaa palvelukokemusta
Jacobs Cafitesse kahvit saivat uuden ilmeen
Bataatit ovat tulleet jäädäkseen
Joulun ideat ammattilaisille