Elintarvikkeet & raaka-aineet
La Preferida Hominy - Valkoinen maissi
Hominy on Meksikolaisen ja Väli-Amerikkalaisen ruokakulttuurin kulmakiviä, jota käytetään mitä moninaisimmin tavoin.
Hominystä valmistetaan keittoja ja patoja; kuten Pozole, maissikakkuja, maissileipää, dumblingeja ja esimerkiksi Jamaikalla sitä käytetään Polentan tavoin puurona, joka voi olla myös jälkiruoaksi valmistettuna makeaa. Hominya voidaan käyttää papujen tapaan lämpimänä lisäkkeenä tai salaateissa kylmänä.
Hominyksi kutsutaan peltomaissista nixtamalisoimalla valmistettua maissia. peltomaissilajikkeita on useiden vaaleiden lajikkeiden lisäksi olemassa myös sinistä maissia. Varhaisimmat havainnot maissinviljelystä Meksikossa ajoittuvat ajalle 5600 eKr. ja nixtamal käsittelystä 2500 eKr. Mesoamerikasta Maya ja Azteekkien kulttuureista.
Peltomaissista valmistetaan lajikkeesta riippuen mm. jauhoja, maissitortilloja ja chipsejä, aamiaismuroja, tärkkelystä, siirappia maissiöljyä ja sitä käytetään myös alkoholin ja viskin valmistukseen ja eläinten rehuksi. Peltomaissi poikkeaa sekä lajikkeeltaan, maultaan, että käytettävyydeltään Suomessa tunnetummasta makeasta keltaisesta maissista.
Ota meihin yhteyttä niin autamme sinua resepti- ja tuoteideoinnissa.
Lisätietoja: www.haugen-gruppen.fi